Josefu Klímovi šlo o život? Skončil v nemocnici, doktoři mu rozřízli krk!

Josef Klíma

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. května 2018 13:17

Známý český investigativní novinář, spisovatel a televizní reportér Josef Klíma (67) musel podstoupit akutní operaci. Do nemocnice přitom přišel za pět minut dvanáct. Přijít o pár hodin později, bojoval by prý o holý život!

Klíma skončil tento týden v nemocnici. V noci na pondělí se mu přitížilo a musel okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. Na vině byly jeho zuby moudrosti – pod jedním se mu totiž rozjel zánět.

Moderátor si uvědomuje, že měl štěstí v neštěstí. „Hned v noci mě operovali a říkali, že kdybych přišel druhý den, tak jsem taky mohl mít tracheostomii a slavíka v krku. Pak by to byl opravdu boj o život,“ přiznal Klíma. „Zespoda mi pod dásní rozřízli krk a odtud to tahali všechno,“ vysvětlil, co mu lékaři vlastně prováděli.

„Moje obvodní zubařka mi před měsícem ten zub léčila, a když ho zaplombovala, přišly státní svátky, mně huba otekla a už se to nezastavilo. Skončilo to na Karláku ve fakultní nemocnici na stomatologii,“ řekl moderátor. „Ještě v pondělí to vypadalo hrozně. Teď už to začíná opadávat, protože do mě dávají spoustu antibiotik. Už mluvím lépe, a hlavně mě to už nebolí,“ řekl Blesku včera.

Teď musí dodržovat absolutní klid a léčit se. „Hospitalizace pět až sedm dní, takže poprvé asi v pátek neodmoderuju,“ prozradil Klíma Blesku ihned po operaci. Dodal, že není jisté, kdo a kdy se moderování pořadu Očima Josefa Klímy místo něj ujme.

Jenže jak se zdá, Teď mu otrnulo. Prý se cítí lépe a tak se přeci jen před kameru možná postaví. „Zlepšuje se to. Už mluvím líp, a dokonce se mi mluví lépe než v pátek, když jsem moderoval naposled. To mě bolelo každý slovo...“ dodal. V nemocnici pak také natočil video pro rubriku selfieday. „Aby diváci viděli, jaké to je, když se člověk probudí po operaci,“ dodal.

Témata: Josef Klíma