Odhaleno: Co zabilo baviče Mladého?

Josef Mladý 7

Autor: Lelková, stars24.cz

9. května 2018 12:58

Smrt českého baviče Josefa Mladého (†63) veřejnost překvapila. Ačkoliv od dob, co skončila éra televizních komiků se na obrazovkách moc často neukazoval, a tak málo kdo věděl, že bojuje se zákeřnou, ale běžnou chorobou.

Podle informací z bavičových přátel Josef podlehl komplikacím spojeným s cukrovkou, tedy s nemocí, kterou má každý desátý Čech. „Pepa podlehl chorobám odvíjejícím se od cukrovky," potvrdilo deníku Blesku hned několik bavičových přátel.

S cukrovkou se v České republice za minulá léta léčilo přes 861 500 pacientů a o dalších zhruba 300 tisících se neví. Většina trpí diabetes druhého typu, který je nejčastěji spojován s nadváhou a špatným životním stylem. Toto tvrzení vyplývá ze zdravotnické ročenky ČR.

Sklony k této nemoci, jsou podle odborníku často dědičné a nezdravým životním stylem se dají nastartovat nebo zhoršit. Nejčastější komplikace spojené s cukrovkou bývá postižení ledvin, zraku nebo poškození nohy, takzvaná diabetická noha, která někdy končí i amputací nad kotníkem.

Témata: Josef Mladý smrt Divadla