Další kontroverze kolem Slavíka: Ztracený stahuje nevhodnou píseň! O čem zpíval?

Marek Ztracený 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. listopadu 2021 10:40

Místo chvil slávy zažívá Marek Ztracený nepříjemné okamžiky. Po triumfu ve Slavíkovi se někteří lidé začali soustředit na jeho tvorbu a v jedné z písní něco našli. Jaký je výsledek?

Marek Ztracený se stal v rámci Českého slavíka nástupcem zesnulého Karla Gotta, lidé z něj dokonce udělili absolutního vítěze letošního ročníku ankety. Známý hitmaker se ale nedočkal jen slávy.

Na sociálních sítích totiž začaly po pátečním triumfu kolovat poměrně nevhodné verše z jedné jeho písně. "Žena touží po milování, i když tvrdí, že zrovna nechce," zpívalo se v ní. Nejen podle expertů nese taková skladba prvky rape culture (kultura znásilnění - pozn. red.).

Mimo jiné na text upozornila Johanna Nejedlová ze spolku Konsent a nabídla zpěvákovi, že mu vysvětlí, co je špatně. Později na twitteru uvedla, že se jí Ztracený sám ozval.

"Propíranou píseň označil za nevhodnou a být to dnes, už by ji nezveřejnil / nesložil. Proto ji také stáhl. Dohodli jsme se, že se potkáme, abychom se pobavili o tom, co může udělat pro to, aby sexuálního násilí ubylo," napsala. 

Témata: Marek Ztracený