Český slavík 2021: Karel Janeček vyhlásil novou cenu! Může ji získat Karel Gott?

Karel Janeček

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. listopadu 2021 10:44

Za obnovením Českého slavíka stojí matematik a podnikatel Karel Janeček. Ten také během večera překvapil, když jako překvapení vyhlásil novou cenu.

Janeček nejprve ve svém projevu při předávání cen kritizoval protiepidemická opatření vlády, která podle něj měla zásadní negativní dopad na kulturu a vedla k rozdělení společnosti.

"Nesmíme podlehnout tomu hroznému tlaku na očkování našich dětí proti nemoci, která je nijak neohrožuje," prohlásil Janeček, který se také nevybíravě ohradil proti očkování.

V projevu zároveň oznámil vyhlášení ceny Věčný slavík. O jejím vítězi mohou lidé na stránkách ankety hlasovat do 21. prosince do 21:12.

Pravidla jsou jednoduchá. Lidé mohou hlasovat až pro 3 historické vítěze Slavíka od roku 1962 do současnosti. Z nich vzejde jedno jméno, které bude považováno za největšího slavíka.

Mezi potenciálními vítězi tak může být například Karel Gott a Lucie Bílá, ale z poslední doby i Aneta Langerová, Daniel Hůlka nebo například Tomáš Klus. V minulosti pak cenu Zlatý slavík získali například Peter Nagy, Miroslav Žbirka, Hana Zagorová, Iveta Bartošová či Eva Pilarová.

Témata: Karel Janeček Český slavík