Kdy se Tereza Hlůšková dostane z vězení? Situace se komplikuje!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. listopadu 2021 13:57

Česká občanka Tereza Hlůšková by mohla být z vězení v Pákistánu propuštěna tento týden, kvůli přetíženosti tamních soudů ale ministerstvo zahraničí očekává spíše pozdější termín.

Soud stále nevyhotovil písemný rozsudek. Ministerstvo původně odhadovalo, že by Hlůšková mohla být propuštěna minulý týden.

Hlůškovou pákistánští celníci zadrželi v lednu 2018 na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. V březnu 2019 byla mladá Češka odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců a k pokutě 800 dolarů (asi 17.500 korun).

V dubnu se proti verdiktu odvolala. Rozsudek byl podle ní "v rozporu s fakty" a nebyl podložen žádnými konkrétními důkazy. Soud jí nyní podle jejího právníka dal za pravdu, byla zproštěna obžaloby.

"Stále čekáme na vyhotovení rozsudku, teprve pak může být vězněná občanka ČR propuštěna. Dojít by k tomu mohlo v příštím týdnu, ale kvůli přetíženosti pakistánských soudů očekáváme spíše pozdější termín, i s ohledem na dřívější zkušenosti," sdělila na konci minulého týdne mluvčí úřadu Eva Davidová.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu