Marta Jandová pokořila svůj rekord! Jak to zvládla?

Marta Jandová v Rakousku lyžovala, ale i zpívala. 5

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

8. listopadu 2021 20:33

Porotkyně z 9. řady pořadu ČESKOSLOVENSKO MÁ TALENT, zpěvačka Marta Verner Jandová, si dlouhé sezení v křesle porotců kompenzuje na zasněžených kopcích ledovce Mölltal. Role se tentokrát otočily. Marta byla na pódiu a svým vystoupením otevírala letošní lyžařskou sezónu, která u našich jižních sousedů začíná už na konci října.

Marta Verner Jandová, která má se svou kapelou Die Happy fanoušky nejen u nás, ale i v Německu, přijala pozvání přivítat zimní sezónu na malebném ledovci Mölltal v rakouských Korutanech. Z Čech si kromě skvělé show přivezla i krásné počasí. „Slunce nám krásně svítí, je tu nádherně, a to panorama je neuvěřitelné,“ chválila zpěvačka. „Nejsem ten typ, co by potřeboval od osmi do čtyř jezdit, stačí mi sjezdovku sjet párkrát a pak si ráda sednu na lehátko s latte macchiato v ruce a opaluji se a koukám na obzor. Tady je skvělá restaurace s výhledem na sjezdovku, kde si můžete posedět, odpočinout a hlídat lyžující děti, pokud je tedy rozeznáte na svahu,“ smála se Marta Jandová, která lyžovala v roztomilém, černobílém kostkovaném modelu a na svahu jí to moc slušelo a ještě dodala:“ Rakousko je pro mě nejlepší země na lyžování také proto, že je to sem blízko. Už jsme se nemohli dočkat po roční covidové přestávce. Ještě nikdy jsem nelyžovala na konci října, ale tady na Mölltalu si to užíváme.“

Na opening přijel také nejznámější lyžař českého filmového plátna, Jan Antonín Duchoslav, který ztvárnil Vikyho Cabadaje v oblíbené komedii Sněženky a machři. Lyžování ho provází celý život i mimo film. „Lyžování jsem se za mlada naučil ze všech sportů nejlépe a zůstalo mi to na celý život. Mölltal, protože to je ledovec, otevírá sjezdovky brzo, a to jsem si nemohl nechat ujít,“ svěřil se herec, který ve volném čase dělá lyžařského instruktora.        

S Martou Jandovou se Jan Antonín Duchoslav potkal nad letošní kolekcí sportovního vybavení, kterou oba zkoušeli. „Spolupracuji s výrobcem lyží a každý rok jezdím na zkoušecí víkendy,“ objasnil Jan Antonín Duchoslav, který lyžím rozumí jako málokdo a který ochotně konzultoval jaké lyže vybrat, s každým, kdo potřeboval poradit.

Jaké pro Martu bylo zpívat v téměř dvojnásobné výšce, než jakou má nejvyšší hora České republiky, Sněžka? Žádný problém. „Kdybych přijela a hned bych vystupovala, asi by mi to trochu zabrat dalo. Ale už jsem se stihla aklimatizovat, organizátor openingu Petr Kopal se o nás moc hezky stará. Na koncertech s kapelou navíc normálně skáču a tancuji po pódiu, plíce jsou v dobré kondici. Tohle byl ale asi nejvýše odzpívaný koncert, který jsem kdy měla,“ objasnila oblíbená porotkyně talentové soutěže.

Pod blankytným nebem si zpěvačka užívala skvělou horskou atmosféru, s Bombardinem v ruce byste jí ale na horách hledali marně. Podle ní totiž alkohol nepatří za volant, ale ani na lyže. „Já alkohol obecně moc nepiji, není mi po něm dobře. A od té doby, co jsem máma, se k tomu ještě přidal strach o Marušku. Kdyby mi do ní narazil nějaký lyžař pod vlivem, tak se neznám,“ řekla zpěvačka, která vychovává sedmiletou dceru Marušku a na ledovec dorazila s rodinou a přáteli.

Témata: Marta Jandová