Má StarDance vůbec důvod oslavovat? Tohle výročí by ČT nemělo uniknout!

StarDance

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

3. listopadu 2021 17:10

V průběhu jedenácté řady StarDance oslaví ČT jedno zajímavé výročí, zítra totiž uplyne 15 let od jejího uvedení na televizní obrazovky. Je zajímavé, že se tak děje ve chvíli, kdy pořad potkaly za celou tu dobu možná nejdramatičtější chvíle.

Taneční soutěž StarDance...když hvězdy tančí, jejíž premiérový díl odvysílala Česká televize 4. listopadu 2006, patří ke stálicím podzimního programu veřejnoprávní televize. Taneční klání celebrit, provázených profesionálními tanečníky, se vůbec poprvé objevilo o dva roky dříve v Británii, kde ho uvedla BBC.

Česká verze uváděná Marem Ebenem s Terezou Kostkovou se letos dočkala už 11. ročníku, o přízeň diváků usilují třeba herci Simona Babčáková a Pavel Trávníček se zpěvačkou Terezou Černochovou, tenistkou Andreou Sestini Hlaváčkovou nebo farářkou Martinou Viktorií Kopeckou.

Průměrná sledovanost první série se pohybovala kolem dvou milionů, poté ale zájem diváků o show poklesl a průměrně se na ní dívalo od 1,6 do 1,3 milionu diváků. Za 15 let a deset ročníků představila podle údajů ČT StarDance padesát osm známých osobností nejrůznějších profesí.

První ročník soutěže vyhrál herec a zpěvák Roman Vojtek a Kristýna Coufalová a herci či herečky zvítězili celkem osmkrát, dvakrát dominovali finálovému večeru sportovci.

A zatímco moderátoři se nemění, složení čtyřčlenné odborné poroty, která hodnotí výkony tanečních párů, prošlo mnoha změnami. Tanečník Zdeněk Chlopčík v ní ale působí nepřetržitě, od druhé řady pak spolu s Tatianou Drexler.

Témata: StarDance Česká televize