Je zpět! Favorit Eurovize Mikolas Josef na soutěži vystoupí!

Mikolas Josef 6

Autor: ČTK, stars24.cz

3. května 2018 14:45

Český zpěvák Mikolas Josef, který se v neděli v portugalské metropoli zranil při zkoušce na píšňovou soutěž Eurovize, si dnes v Lisabonu znovu vyzkoušel své chystané vystoupení. Organizační tým i sám zpěvák jsou s výkonem spokojeni, poraněná záda ho sice stále trochu bolí, přesto vydal stoprocentní výkon. I přesto je podle bookmakerů jedním horkých favoritů na vítězství.

"Zkouška dopadla skvěle, všichni jsem s Mikolasovým výkonem spokojeni. Jel na sto procent, i když záda ho ještě trochu bolí," uvedl Potměšil. Dodal, že z choreografie byly při zkoušce vypuštěny nejrizikovější akrobatické prvky. Zda nebudou ani v semifinálovém vystoupení Mikolase Josefa 8. května, zatím není úplně jisté. Dvaadvacetiletý zpěvák se ale podle Potměšila cítí dobře a v pohodě.

Český zástupce na 63. ročníku této soutěže skončil v neděli nemocnici s poraněním krční páteře a nemohl se postavit na nohy. Už krátce poté ale svým fanouškům vzkázal, že vystoupí, ať se děje, co se děje. Podstoupil několik vyšetření a po odpočinku se tak mohl dnes zúčastnit zkoušky.

Skladatel, zpěvák a multiinstrumentalista Mikolas Josef debutoval před třemi lety singlem a videoklipem Hands Bloody. Do širšího povědomí fanoušků se dostal následujícími skladbami Free a Believe. Píseň Believe mu zajistila pozvání od hudebního producenta Nikodema Milewského do Vídně, kde zpěvák dnes převážně žije.

Mikolas Josef přijel do Lisabonu se svou vlastní písní Lie To Me. Podle sázkařských webů patří stále mezi favority na vítězství spolu s Austrálii, Bulharskem, Francií či Izraelem, ač po nedělním zranění v tabulce sázkařských webů mírně klesl. První místo si stále drží pětadvacetiletá izraelská zpěvačka Netta Barzilaiová.

Slavnostně bude soutěž Eurovize zahájena 6. května v lisabonském muzeu umění, kam vstoupí po modrém koberci všichni soutěžící ze 43 národních delegací. O vítězi se rozhodne ve velkém finále 12. května. Vítěze volí televizní diváci a odborná porota. Do finále automaticky postupují zástupci pěti zemí (Británie, Francie, Německa, Itálie a Španělska), které nejvíce přispívají do rozpočtu pořádající organizace.

Témata: Mikolas Josef Eurovize