Natálie Czerneková pro stars24.cz: Bude z ní Miss? Kráska chce uspět, vzorem jsou sestry i modelky!

Natálie Czerneková. Rozhovor 6

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

30. října 2021 12:10

ROZHOVOR - V listopadovém semifinále se rozhodne o finalistkách Miss Czech Republic 2022. Mezi ně se bude chtít dostat také Natálie Czerneková, která v rozhovoru pro stars24.cz promluvila o svých ambicích a zájmech, podpoře rodiny či vzorech z řad tuzemských modelek.

Proč jste se rozhodla jít do soutěže Miss a jak vidíte své šance, když jste se dostala do semifinále?

Soutěže Miss Czech Republic jsem se zúčastnila již před 4 lety, protože to byl vždy jeden z mých velkých snů. Tehdy jsem se probojovala do TOP 40 nejkrásnějších dívek Česka, ale pohledem zpět mi chyběly zkušenosti, které jsou v těchto soutěžích rozhodně výhodou. V té době mi bylo 18 let. Tak jsem se rozhodla na sobě zamakat a nyní to chci zkusit znovu.

Co tedy pro úspěch konkrétně děláte?

Cvičím, běhám, ale chodím i na kurzy vystupování, abych působila přirozeně. Věřím, že nyní mám mnohem víc co nabídnout. Nabrala jsem za tu dobu spousty nových zkušeností, vyspěla a ujasnila si své životní priority. Dnes jsem mnohem lépe na soutěž připravena, a jsem ji ochotna v případě úspěchu věnovat veškerý svůj čas.

Byla Vám inspirací starší sestra Markéta? Dělal jsem s ní před volbami rozhovor, kde se zmínila o tom, že se v minulosti také zúčastnila soutěží krásy.

Mám dvě starší sestry Markétu a Magdu. Obě jsou neuvěřitelně krásné a neskutečně pracovité. A jako nejmladší sestra jsem k nim samozřejmě vzhlížela.  Jak už jsem jednou zmiňovala v jednom televizním rozhovoru, moje nejstarší sestra Markéta mi byla vždy neskutečnou inspirací. Nejenom účastmi v soutěžích krásy, ale také v její cílevědomosti a vytrvalosti, kterou předvedla v posledních měsících během příprav na její předvolební kampaň a také v jejím průběhu. Vždy vše odpracuje na 300 procent a stíhá přitom řadu věcí zároveň. A to vás prostě musí přirozeně motivovat.

Jak se vzájemně podporujete? Dočetl jsem se, že Vy jste jí pomáhala s předvolební kampaní. Oplácí Vám to teď nějak?

Musím opravdu poděkovat, že mám v životě to štěstí na skvělou a podporující rodinu. Mám babičku, která dělá nejlepší svíčkovou, taťku neskutečně šikovného kutila nebo super akční a hodnou maminku. Rodina je pro mě na prvním místě. Vzájemná podpora je tak nedílnou součástí a samozřejmostí, nejen mezi sestrami. Markétě jsem pomáhala s předvolební kampaní, která trvala téměř 3 měsíce a ona mi to teď zase nyní oplácí nazpět. Absolvuje se mnou například kurzy rétoriky a mohu se na ní kdykoliv obrátit pro radu. Je to taková parťačka.

Jaké jsou Vaše další zájmy, vyjma modelingu, respektive jaké profesi byste se třeba chtěla v životě věnovat?

Jelikož pocházím z Českého Těšína, odkud to máme na první vrcholky Beskyd opravdu kousíček, táhne mě to k přírodě, a tak si velmi ráda vyrazím na výlety do hor nebo si zajdu zaběhat. Běhání v přírodě miluji. U obou aktivit si vždy náramně pročistím hlavu, zrelaxuji a na chvíli vypnu, což je minimálně v těchto náročných týdnech během příprav na semifinále velmi důležité, tedy udržovat se v dobré psychické i fyzické kondici.

Vždy mě to táhlo k přírodním vědám, a tak jako studentka biologie a chemie na Přírodovědecké fakultě v Ostravě bych se případně moc ráda těmto oborům věnovala. Ale uvidíme.

Vnímáte některé modelky, ať už české nebo zahraniční, jako vzory?

Ve svých očích vnímám jako velmi inspirativní a krásnou ženu například Taťánu Gregor Brzobohatou. Její úspěch na Miss World byl a stále je jedinečný a ohromující a domnívám se říct, že také hnacím motorem všech dívek účastnících se Miss Czech Republic ve snaze obhájit pro Českou republiku tento titul znovu. Momentálně čtu její knížku, která se jí, upřímně řečeno, moc povedla a mnohé pasáže bych jako holka pocházející z malého města podepsala. Ale u nás na severu Moravy žije a dělá starostku v Kravařích bývalá miss Monika Žídková, nyní Brzesková. Ona má za sebou také úžasnou životní kariéru modelky.

Témata: rozhovor Natálie Czerneková Miss Czech Republic Taťána Kuchařová Monika Žídková