Michal Horák na životní křižovatce! Co bude s jeho kariérou?

Michal Horák

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. října 2021 19:22

Zpěvák a skladatel Michal Horák, který právě vydal své druhé album, stíhá vedle hudby i studium na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Mladý multiinstrumentalista si učitelství na plný úvazek v nejbližších letech neumí vůbec představit, ale jednou nohou by chtěl u pedagogiky zůstat.

Horákovo turné o sedmnácti zastávkách začalo 6. října ve Šternberku u Olomouce. "Celé turné bude pomyslným křtem desky, budu hrát především nový repertoár," řekl. Hlavní křest se uskutečnil 17. října v Paláci Akropolis, kde byli hosty Pokáč, Voxel, Berenika Suchánková, Tereza Balonová, Pavel Čadek nebo Adam Černík.

Horák již natočil ke svým písním téměř dvě desítky klipů, část oficiálních a část vyráběných ve své režii. Mezi takové patří například klip s Berenikou Suchánkovou k písni Asociální duet, který již zaznamenal 590.000 zhlédnutí. "Během hodinky jsme to nazpívali, vznikl bez dlouhých příprav u mě doma na zahradě. Občas jsou klipy vyráběné na koleně úspěšnější než ty, které vznikají třeba půl roku," konstatoval.

Horákova deska Michalbum, která navazuje na jeho dva roky staré debutové album s názvem Michalovo cédéčko, opět přináší hudebně pestrou nabídku pozitivně laděných písní s veselými texty. "Pokoušel jsem se napsat něco serioznějšího, ale bez toho humoru mi to nejde. Vážnějších témat se nebojím, ale vždy je podám s nadsázkou jako třeba ve skladbě Domů k vám, to není vyložená řachanda," uvedl. Po hudební stránce je podle něj album odrazem všeho, co poslouchá, třeba folku, country, jazzu, swingu, popu nebo i cimbálové muziky.

Témata: Michal Horák