Veronika Žilková oslavila šedesátku! Agáta Hanychová donesla neuvěřitelný dárek!

Veronika Žilková 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. října 2021 8:44

Herečka Veronika Stropnická, rozená Žilková, v sobotu oslavila šedesátiny. Původně si nepřála ani dárky, ani květiny, dcera Agáta Hanychová jí ale vyrazila dech!

Květin dostala spoustu, ale ne vždy byly obyčejné. Hanychová do nich zapíchala v pětitisícových bankovkách 60 tisíc korun. A Veronika zpočátku vůbec netušila, o kolik zbohatla.

"Ona mi dala 60 tisíc? Co já si za to koupím. Asi motorku a objedu celou zeměkouli," řekla serveru Super.cz herečka!

Do povědomí televizních diváků Stropnickou uvedla v 80. letech role vychovatelky Jany z úspěšného seriálu My všichni školou povinní. Po změně režimu ztvárnila postavu vězeňské dozorkyně v seriálu Přítelkyně z domu smutku (1992) , od začátku nového tisíciletí diváky bavila sedm let v satiricko-humoristickém pořadu TV Nova Tele Tele, společně s Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem a Josefem Cardou.

Tento projekt měl řadu nadšených fanoušků i zarputilých odpůrců, nicméně zaznamenal vysokou sledovanost. Méně úspěšný byl Stropnické samostatný pořad Pustit žilou na televizi Prima.

Stropnická se od dětství věnovala hudbě (hrála na flétnu), po maturitě absolvovala jeden ročník psychologie na FF UK, ale nakonec zvítězilo studium herectví na DAMU, kterou dokončila v polovině 80. let. Před filmovou kamerou jí v té době přinesly zajímavé možnosti životopisné filmy Putování Jana Amose nebo Lev s bílou hřívou, kde ztvárnila postavy dcer J. A. Komenského a Leoše Janáčka.

 

Témata: Veronika Žilková