Ivana Gottová prozradila: Mám slzy v očích!

Ivana Gottová ukázala fanouškům obálku připravované knihy. 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. října 2021 19:21

Vdova po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi Ivana přiznala, že ohlasy na nový film jí dojaly. Dokonce má prý slzy v očích.

"Krásnou neděli, chci vám z celého srdce poděkovat za sebe i mého zesnulého manžela za vaše nádherné a dojemné reakce na film Karel. Čtu vaše vzkazy se slzami v očích a raduji se za Karla i všechny, kteří na dokumentu pracovali," napsala Ivana na sociální síti.

"Ohromně nás všechny těší, že jste se na film do kin po celé republice vydali, že vám udělal radost a vzpomínáte na Karla spolu s námi s láskou," dodala na instagramu.

Více než dvouhodinový snímek Karel obsahuje řadu málo známých archivních materiálů a znějí v něm i mnohé Gottovy hity. Během natáčení vzniklo mnoho vzácných filmových záběrů, dát snímku výslednou podobu byl proto náročný úkol. Tvůrci museli nakonec začít vyřazovat i ty sekvence a záběry, s nimiž původně pro film napevno počítali.

Karel Gott zemřel 1. října 2019 ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v paláci Žofín, kam 11. října přišlo zhruba 49.000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Sobota byla zároveň dnem státního smutku.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott