Karel Gott nebude! Tohle Slováky nepotěšilo!

Karel Gott 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. října 2021 9:58

Do českých kin vstoupil před pár dny dokument o Karlu Gottovi. Ve stejný čas měl ale mít premiéru i na Slovensku, k čemuž nakonec nedošlo. Média se nyní ptají, proč zrovna oni musí na Gotta čekat?

Gott byl stejně tak slavný na Slovensku jako v Česku. Není překvapením, že mistrova sláva sahala i za hranice, a proto si i naši sousedé chtěli tuto pěveckou legendu připomenout.

To jim ale nebylo dopřáno. 7. října vstoupil do kin dokument, který se měl od stejného dne promítat i na Slovensku. To se ale nestalo. A Karla Gotta se tamní fanoušci nedočkali. 

Nejen to, dokument dokonce neuvidí ještě další měsíc! Podle magazínu Nový čas za to může zhoršující se pandemie koronaviru.

"Moc mě to mrzí, chtěla jsem vás v těchto těžkých časech filmem Karel potěšit a povzbudit, ale nedá se nic dělat. Zdraví všech lidí je na prvním místě," uvedla Ivana Gottová.

Více než dvouhodinový snímek Karel obsahuje řadu málo známých archivních materiálů a znějí v něm i mnohé Gottovy hity. Během natáčení vzniklo mnoho vzácných filmových záběrů, dát snímku výslednou podobu byl proto náročný úkol. Tvůrci museli nakonec začít vyřazovat i ty sekvence a záběry, s nimiž původně pro film napevno počítali.

Karel Gott zemřel 1. října 2019 ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v paláci Žofín, kam 11. října přišlo zhruba 49.000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Sobota byla zároveň dnem státního smutku.

Témata: Karel Gott