Bára Hrzánová se raduje z pádu komunistů! Ondřej Hejma je opatrný!

Bára Hrzánová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. října 2021 0:44

Umělci vnímají výsledek voleb do Sněmovny pozitivně. Radují se z předpokládaného konce éry premiéra Andreje Babiše (ANO) a mnozí s uspokojením sledovali volební neúspěch KSČM. Někteří se však obávají průtahů se strany prezidenta Miloše Zemana.

"Já mám strašnou radost, protože jsem se dožila toho, že už v České televizi a vůbec ve veřejném prostoru neuvidím komunisty a nebudou ovlivňovat můj život, ani mého syna ani dalších mladých lidí," neskrývala nadšení herečka Bára Hrzánová.

Spokojený byl i hudebník Ondřej Hejma. "Především to bylo zřetelné volební vítězství, což je lepší než nějaký pat. Ale na druhou stranu nejsem fanoušek té pětikoalice, přesto myslím, že je férové, aby dostali šanci ukázat, co umí," prohlásil.

Výsledky voleb jsou přijatelné i z pohledu textaře a bývalého prezidentského kandidáta Michala Horáčka. "Mám nesmírnou radost, že po dvaatřiceti letech lidé poslali na smetiště dějin komunistickou stranu. Je dobré, že v Parlamentu budou jen čtyři subjekty, což zrychlí a zjasní projednávání zákonů," konstatoval.

Triumf koalice potěšil i režisérku Olgu Sommerovou. "Jsem samozřejmě nadšená, že Spolu, které jsem volila, zvítězili. Mám velkou radost a doufám v lepší časy, ať už se prezident Miloš Zeman zachová jakkoliv. Lidé už konečně měli dost té osmileté nadvlády Andreje Babiše a doufáme v to, že vedení státu oligarchou skončí," uvedla.

Témata: Barbora Hrzánová Ondřej Hejma volby 2021