Karel Gott rezonuje slovenským tiskem! Kdo ho nahradí?

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. října 2021 13:38

Oblíbená hudební anketa Český slavík se vrací. V této souvislosti každému vytane na mysli Karel Gott, který je nefalšovaným králem těchto hudebních soutěží. Bohužel té současné se už nezúčastní. A i na Slovensku se proto ptají: Kdo ho nahradí?

Vyhlášení výsledků obnovené hudební ankety Český slavík 21 se uskuteční 19. listopadu v Hudebním divadle Karlín v Praze. Anketa se vrací na hudební scénu po čtyřleté pauze s novou strukturou hlasování, jejímž autorem je prezident Českého slavíka 21 matematik a podnikatel Karel Janeček.

Zájemci mohou v anketě Český slavík 21 hlasovat jako dřív v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina a nově v kategorii Hip hop & Rap. Od 6. listopadu navíc začne hlasování v kategorii Objev roku, které se bude konat až do poloviny přímého televizního přenosu na televizi Nova.

Nově mohou hlasující v dané kategorii udělit hlas až pěti interpretům, nebo všech pět hlasů odevzdat jednomu svému oblíbenci. Následně se výsledky sečtou. Průvodci večerem budou Aleš Háma a Ondřej Sokol.

Jedno je ale jisté. Na slavnostním večeru bude chybět zesnulý Karel Gott, který má na kontě více než 40 slavíků. Některá slovenská média se proto ptají, kdo Mistra nahradí?

Ačkoliv padají i takové odhady, že by slavíka mohl získat například Leoš Mareš, reálnějšími vítězi jsou například písničkář Tomáš Klus i rapper Řezník, kteří v minulosti měli s pořadateli spory. Uspět může také kontroverze vyvolávající zpěvák Tomáš Ortel a jeho skupina Ortel, jejichž kauza s neuznanými hlasy přivodila čtyřleté přerušení ankety.

Témata: Karel Gott Český slavík