Rudolf Hrušínský mladší oslaví 75. narozeniny! Ve které roli se proslavil nejvíce?

Rudolf Hrušínský ml.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. října 2021 19:01

Ačkoliv herec Rudolf Hrušínský oslaví 5. října už pětasedmdesáté narozeniny, za své jméno a příjmení si stále může přidávat dodatek "mladší". Pochází totiž ze slavného hereckého rodu, v němž se dědí nejen příjmení Hrušínský, ale i křestní jméno Rudolf. Je synem herce Rudolfa Hrušínského staršího, starším bratrem herce Jana Hrušínského a otcem Rudolfa Hrušínského nejmladšího.

Hrušínský mladší se narodil 5. října 1946 v Praze. Původně studoval na konzervatoři hru na akordeon, herectví se začal věnovat až na DAMU. Dvacet let byl v angažmá v Činoherním klubu, nyní se asi nejvíc objevuje v Divadle Bez zábradlí.

Role ztvárnil v mnoha filmech (mimo jiné Postřižiny, Vesničko má středisková, Obsluhoval jsem anglického krále, Obecná škola, Černí baroni), seriálech (Ulice, Hraběnky), v televizních inscenacích či pohádkách. Od roku 2005 hraje postavu domovníka Vlastimila Peška v seriálu TV Nova Ulice.

Za roli ve filmu Knoflíkáři byl v anketě Český lev nominován na cenu v kategorii nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

Témata: Rudolf ml. Hrušínský