Lucie Šafářová: Velká zpověď o zdraví! Na úspěšnou kariéru vůbec nemuselo dojít!

Lucie Šafářová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. října 2021 15:01

Lucie Šafářová možná právě nyní prožívá nejšťastnější chvíle ve svém životě, je maminkou a nově také vdanou paní. Přesto se rozhodla zavzpomínat na trápení, které jí přinesla kariéra vrcholové sportovkyně.

Šafářová díky tenisu zažila spoustu úspěchů a krásných momentů, jenže v pořadu 13. komnata, který dnes od 21:10 odvysílá program ČT1, bude vzpomínat spíše na ty těžké chvíle, kdy měla vážné zdravotní potíže.

Poprvé se vyskytly, když ještě byla teenagerkou. Ve čtrnácti letech během roku vyrostla o dvanáct centimetrů a začala mít problémy s páteří. Půl roku byla zcela bez pohybu, lékaři doporučovali se sportem skoncovat kvůli hrozbě trvalých následků.

Brněnská rodačka se tehdy nevzdala a odrazila se k velké kariéře, kdy dosáhla až na 5. místo na světovém žebříčku. Právě na tomto vrcholu ji však potkaly další zdravotní patálie. 

Šafářová musela být tehdy hospitalizována kvůli bakteriální infekci, která mohla souviset s předchozím poraněním břišního svalu. Zdraví ji poté trápilo až do konce kariéry. 

Témata: Lucie Šafářová