Zpěvák Vojta Dyk v Bohnicích?! Odmítnul žít v téhle společnosti!

Vojtěch Dyk a B-Side Band (foto: Tino Kratochvil)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. dubna 2018 9:30

Vojta Dyk už nechce žít v téhle rozdělené společnosti. Tak spolu s dalšími umělci míří do Bohnic. Žádný ploty mezi lidmi! Ale LIDI - MEZI PLOTY a to vše ve dnech 26. až 27. 5. v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice v Praze.

Festival Mezi ploty  slaví už 26 let své existence a  letos přichází s obrovskou energií a myšlenkou, která zní: Ne ploty mezi lidi, ale lidi Mezi ploty!

Společnost je dnes totiž tak schizofrenní, že je možno ji sjednotit jedině za plotem Psychiatrické nemocnice Bohnice, tvrdí organizátoři tohoto tak jedinečného festivalu. Chtějí tak s mírnou nadsázkou reagovat na aroganci a bezohlednost, které nás obklopují, ale zároveň nás i rozdělují. Je určitě třeba připomenout normální lidské hodnoty, jako je přátelství, tolerance a zájem o druhé lidi.

V rámci této kapaně bylo  natočeno velmi emotivní video s Vojtou Dykem:

Podobný spot bude v nejblžší době natočen i s Tomášem Klusem.

Tuto nádhernou myšlenku příjde navíc podpořit řada umělců. Celkem na 14 scénách vystoupí asi 120 účinkujících. Budou mezi nimi umělci ať už z řad hudební scény:  tedy Vojtěch Dyk s B-Side bandem, nesmí chybět Tomáš Klus, Monika Načeva, legenda Michal Pavlíček, talentovaná Lenka Dusilová, Xindl X, No Name, ale i té divadelní:Divadlo Bolka Polívky, Vosto5 a desítky dalších.

Právě někteří z řad těchto umělců učinkují v kreativních upoutávkách tohoto bezpochyby ojedinělého festivalu. Kromě umělců se však festivalu zúčastní také přední psychologové a další odborníci, kteří budou s návštěvníky komunikovat o řadě důležitých témat duševního zdraví.

Projektu Mezi ploty se nedávno dostalo i mezinárodního uznání. Po skončení loňského festivalu obdrželi prestižní označení EFFE Label 2017–2018 (EFFE – Europe For Festivals, Festivals For Europe – je iniciativa Evropské festivalové asociace podporovaná Evropskou unií.

Určitě stojí za to festival navštívit a jít jako lidé Mezi ploty!

Témata: Vojtěch Dyk