Rána pro české herectví! Simona Stašová skončila!

Simona Stašová 8

Autor: Lelková, stars24.cz

29. dubna 2018 13:27

Herečka Simona Stašová (63) ztvárnila legendární roli ve filmu Pelíšky či v Románu pro ženy. I přesto se ale rozhodla svou kariéru ve filmech ukončit a věnovat se pouze divadlu. A jak své rozhodnutí vysvětlila dcera herečky Jiřiny Bohdalové?

„Film je zakonzervovaný a už se nedá opravit, zatímco já na jevišti, když zjistím, že někde dělám chybu, že to nedojde do diváků úplně přesně, řeknu si: 'Ha, příště to udělám. Počkej, já to příště udělám tak, že to bude úplně přesný.' A když se dívám na film, říkám si: 'Kurnik, tohle jsem měla udělat jinak.' A kdybych se na něj podívala znovu, začnu zase: 'Kurnik, tohle jsem měla udělat jinak.' Prostě mně film nevyhovuje, protože je to konzerva. Mně vyhovuje divadlo, protože je živý. Je to teď a můžu to zítra opravit." Svěřila se v rozhovoru pro Český rozhlas.

Nejen že skoncovala s filmem, ale dokonce zakázala, aby ji během hraní na jevišti točili na kameru. „Já svoje divadelní představení vůbec nedovolím točit. Až budu vědět, že už mně dochází dech a že to možná už příště nedám, až budu mít v hlavě zvoneček, že teď už je to skoro, natočím to. Do té doby se ale lidi musejí zvednout, oblíknout se a jít do divadla. Ne se na to podívat v televizi." Uvedla svůj záměr Simona Stašová.

Herečka má na kontě několik rolí, na které se jen tak nezapomíná. Nejznámější je její role ve filmu Pelíšky, nebo také Muži v naději či Musíme si pomáhat. Nejnovější filmovou roli si zahrála ve filmu Lída Baarová. Hraje v Divadle Bez zábradlí a v Divadle ABC.

Témata: Simona Stašová Jiřina Bohdalová film Pelíšky Divadlo ABC Divadlo Bez zábradlí