S placenou Ordinací v růžové zahradě bude problém? Už si to uvědomují i herci!

Poslední televizní klapka seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. září 2021 17:29

Ordinace v růžové zahradě si za 16 let vybudovala na obrazovkách pevnou pozici. Pravidelně kvůli ní usedal k obrazovkám téměř milion lidí a dlouho si držela prim ve sledovanosti. Pak ale přišla Slunečná, Ordinace se přesunula na zpoplatněné internetové vysílání, a vše je jinak.

Poté, co primácká Slunečná sesadila Ordinaci z pozice lídra trhu tuzemských seriálů, se Ordinace přesunula na Voyo, placenou streamovací platformu televize Nova, která má za sebou deset let fungování.

Jde ale o pozitivní změnu, nebo krok zpátky? Na tom se dodnes nikdo nedokázal pořádně shodnout. Jisté je, že seriálu poklesne sledovanost, jak moc ale nikdo neví.

TV Nova totiž údaje o počtech předplatitelů platformy Voyo, na rozdíl od její celosvětové konkurence v podobě Netflixu nebo HBO Max/GO, nezveřejňuje. Poslední orientační data televize zveřejnila zhruba 4 roky po spuštění služby, a ta hovořila o 30 000 předplatitelích.

Jaká je situace nyní není známo, stejně jako televize neprozradila, kolik lidí si začalo Voyo předplácet kvůli přesunu Ordinace za placenou bránu. Lze předpokládat, že číslo za poslední roky rostlo, rozhodně ale nedosahuje takové hodnoty, jako počet diváků, kteří pořad sledovali v televizi.

To ostatně prozradil před létem sám ředitel digitálních médií CME Daniel Grunt. Ten v rozhovoru pro mediaguru přiznal, že dosáhnout hranice milionu předplatitelů do pěti let by se dalo považovat za reálné. V tuto chvíli se tak počty předplatitelů pohybují zřejmě v řádech statisíců.

Nelze však jednoznačně určit, zda nižších nebo vyšších. Pandemie koronaviru zahýbala s filmovým a seriálovým trhem a streamovací platformy během ní zaznamenaly zvýšený zájem. Ten se pravděpodobně promítl i do počtu předplatitelů platformy Voyo.

Jisté však je, že Ordinace se se svým původním počtem diváků může rozloučit. Na milionové sledovanosti už nedosáhne a i sami herci se obávají, kolik lidí vlastně bude seriál dál sledovat.

"Doufám, že je úplně neztratíme všechny, ale myslím si, že část ztratíme. Ta sledovanost nebude jako dřív," řekl například herec Jan Čenský serveru expres.cz. A není jediný, komu se "konec" Ordinace nelíbil.

Témata: Seriál Ordinace v růžové zahradě 2