Marie Rottrová uchvátila fanoušky koncertem a prozradila další plány!

Marie Rottrová

Autor: stars24.cz, ČTK

22. srpna 2021 21:40

Zpěvačka Marie Rottrová svými pop-rockovými hity jako Řeka lásky nebo Štěstí sklidila aplaus návštěvníků festivalu Brod 1995 v Českém Brodě. Populární zpěvačka, která 13. listopadu oslaví 80. narozeniny, vystoupila za doprovodu kapely Bigband Septet Plus Orchestra.

Hostem vystoupení byl její dlouholetý spolupracovník, zpěvák Petr Němec, který s Rottrovou vystupoval ve skupině Flamingo. Festival podle pořadatelů navštívilo 3000 lidí. Rottrová rozezpívala a roztančila publikum, v němž byly tři generace posluchačů. Mnozí z nich přišli na hudbu jiných žánrů.

"Zpívala jsem na Colours of Ostrava nebo na Rock for People, festivalové prostředí je to pro mě normální, lidi mají moje písničky rádi," řekla ČTK před koncertem.

Nadšené publikum si vytleskalo přídavky, kdy se dočkalo dvou převzatých písní - Kůň bílý z repertoáru polské zpěvačky Maryly Rodowiczové a Lásko, voníš deštěm (She's Gone) od Black Sabbath.

"Příští týden budu zpívat v Karlových Varech a v Ostravě-Porubě na zahájení provozu kulturního domu, který byl sedm let zavřený a ve kterém jsem začínala. Pak tam ještě mám Chvaletice, Šumperk a Prahu, kde zazpívám 3. září na Letní scéně Hotelu Internacional," řekla ČTK zpěvačka. "Ještě do toho natáčím dokument k mému výročí pro Českou televizi," dodala.

Listopadové jubileum chtěla Rottrová oslavit velkým koncertem v pražské O2 Areně, kvůli pandemii covidu-19 od toho však upustila. Plány na jinou podobu narozeninových oslav teprve vznikají. "Listopadovou O2 Arenu jsme zrušili, nevíme, co bude. Někteří muzikanti navíc říkají, že lidé na koncerty chodí méně než v minulosti, protože se bojí přijít do většího kolektivu," podotkla.

Rottrová před sedmi lety oznámila, že přestane koncertovat. Nakonec však na rok 2013 nečekaně připravila šest vánočních koncertů a postupně absolvovala další. Zpěvačka, která za svoji kariéru nazpívala přes 600 písniček, byla v roce 2011 Akademií populární hudby uvedena do Síně slávy.

Témata: Marie Rottrová