Jiřina Bohdalová: Herečku zneužili v politickém boji? Nejspíš o tom ani neví!

Jiřině Bohdalové poblahopřál premiér Andrej Babiš.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. srpna 2021 8:48 | Aktualizováno: 5. srpna 2021 9:56

Kdyby to věděla, možná by z toho nebyla nadšená. Slova Jiřiny Bohdalové z květnového rozhovoru u příležitosti 90. narozenin se staly součástí předvolebního boje mezi politickými stranami. Jak je to možné?

Na politické scéně je momentálně v plném proudu kampaň před říjnovými sněmovními volbami, takže se strany snaží uchopit jakékoliv aktuální téma. Jedním takovým je otázka komunity LGBT+. 

Premiér Andrej Babiš (ANO) k tomu sdílel rozhovor s herečkou Jiřinou Bohdalovou v pořadu Prostor X, kde se jasně vymezila. "Vždyť ti lidi mluví blbosti, to mě na tom straší," prohlásila nejprve.

Co se náš premiér rozhodl sdílet během Pride weeku? Transfobní a nenávistné vyjádření paní Bohdalové. Ale jo Pride vlastně není potřeba co.🙃 @AndrejBabis pic.twitter.com/i6tjQMBdpF

— Kryštof Stupka 🇪🇺🏳️‍🌈 (@krystofstupka) August 4, 2021

"Tak mi ukažte ty pohlaví," vyzvala poté moderátora, který kontroval slovy, že lidé mají právo si myslet, co chtějí. "Nemají, protože to hlásají. Ať si to myslí pro sebe, ale ať to nevykřikujou tyhle pitomosti," dodala legenda stříbrného plátna.

Bohdalová velmi pravděpodobně ani neví, že si krátký šot vystřižený z rozhovoru žije díky premiérovi a vyostřené předvolební kampani vlastním životem.

Témata: Jiřina Bohdalová Andrej Babiš LGBT+