Barbora Špotáková prozradila, jak se na olympiádě cítí. Přiveze další zlato?

Barbora Špotáková, foto: Jan Kucharčík 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. srpna 2021 15:58 | Aktualizováno: 1. srpna 2021 22:02

České oštěpařky Nikola Ogrodníková a Barbora Špotáková vyhlížejí kvalifikaci olympijské soutěže, která se uskuteční v úterý dopoledne místního času. Čtyřicetiletá světová rekordmanka Špotáková se cítí být v nejlepší formě od porodu druhého syna Darka v létě 2018.

Dvojnásobná olympijská šampionka Špotáková je na pátých olympijských hrách. "Vlastně mě tady ani nic nepřekvapilo. Co se týče toho, jak to tady vypadá, je to všechno podobné. Překvapila asi všechny ta celosvětová situace, ale v té už žijeme nějakou dobu," řekla Špotáková o dosavadním pobytu v Tokiu.

Už to, že se na OH dokázala kvalifikovat, považuje za úspěch. "Ale nechci se tím úplně uchlácholit. Snažím se moc na ty minulé olympiády nevzpomínat, žít v přítomném okamžiku a zkusit napsat tu historii dál. Ohlížet se zpátky nechci," prohlásila.

Špotáková se umí připravit na velké akce a cítí, že se jí to i letos povedlo. "Formu mám určitě nejlepší za tuto sezonu, nebo za poslední tři roky. Myslím si, že je rozhodně lepší než v roce 2019 v Dauhá a i než jsem se cítila loni. Měla by to být nejlepší forma od druhého porodu. To maximum, co se dá udělat, jsme udělali, teď to jenom prodat," pochvalovala si. Na světovém šampionátu v Dauhá skončila devátá.

Témata: Barbora Špotáková