Karel Gott (†80): Při dokončování knihy trpěl, prozradila vdova Ivana!

Karel Gott na záběrech z filmu Karel 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. července 2021 12:15

Jediný rozhovor poskytla k vydání autobiografie Má cesta za štěstím u příležitosti nedožitých 82. narozenin Karla Gotta jeho žena Ivana. V interview popisuje, jak zpěvák protrpěl poslední práce na knize před svým odchodem.

Ivana Gottová mimo jiné zmiňuje, že se nebál napřímo hovořit třeba o své nemoci, což demonstrovala i v odpovědi na jednu z dalších otázek. "Pracoval na knize až do posledních chvil, a to i v době, kdy mu nebylo nejlíp," podotkla.

"Měl vysoké teploty a špatně se mu dýchalo," prozradila vdova s tím, že mu však profesionalita nedovolila odejít od nedokončené práce. Odejít prý mohl až tehdy, kdy si byl jistý, že bude kniha dokončena podle jeho představ.

Po smrti slavného zpěváka v říjnu 2019 však dokončení publikace vázlo. "Poté, co jsem musela najít sílu na organizaci pohřbu a pietního rozloučení, jsem neměla několik měsíců energii se ke knize vrátit," přiznala Gottová.

Kniha Má cesta za štěstím dorazila do regálů českých knihkupectví ve středu. Na Slovensku bude k mání od příštího týdne. 

Témata: Karel Gott Ivana Gottová