Tak na tohle se vybodnu! Češi jsou agresivní! Petra Janů bez servítek o tom, co se u nás děje!

Petra Janů

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. dubna 2018 20:16

Zpěvačka Petra Janů se podle svých slov rozhodla, že se na politiku „vybodne“. Poukazuje na to, že se v minulosti objevil názor, že by umělci neměli do politiky vůbec mluvit. Poukazuje také na to, že nálady ve společnosti nejsou právě nejlepší.

Janů při zmínce o Andreji Babišovi mračí. „Já jsem zjistila, že zpěváci a vůbec lidi od kumštu by se údajně neměli k ničemu vyjadřovat, protože… Protože prostě neměli. Takže já se k tomu nechci vyjadřovat a Zelenka by mně za to naplácal. Takže já už se o tom nebudu nikdy bavit a svoje názory si nechám pro sebe,“ uvedla hudebnice v rozhovoru pro Český rozhlas Plus. Odkazovala se přitom na jejího manžela a současně i manažera Michala Zelenku, který zemřel v roce 2011.

Janů poukazuje na to, že současné nálady mezi lidmi jsou velmi špatné. „Společnost je teď tak agresivní, že když řeknete nějaký svůj vlastní názor, že je to až nebezpečné. Takže jsem se rozhodla, že se na tu politiku vybodnu, protože to, co se děje teď, to je unikátní,“ myslí si Janů.

Lidé jsou podle ní agresivní. „Nechtějí se dohodnout a hlavně na mě padá beznaděj, že ani v té politice se nemůžou dohodnout,“ uvedla zpěvačka. Ona sama se pak prý rozčiluje jenom nad věcmi, o kterých ví, že je může ovlivnit.

„Cíleně se zbavuji takových těch upírů, co z vás vysávají energii, neustále si na něco stěžují a pořád je pro ně všechno špatně. Od nich zdrhám, až se za mnou práší. Nějací takoví na mě možná byli naštvaní, ale to neřeším. Kdo ví, kolik času mi zbývá a já zbytek času nechci trávit v negativních emocích,“ uvedla také v rozhovoru.

Témata: Petra Janů