Hana Hegerová (†89): Vzpomínka s vůní alkoholu! Koho tak mile hostila?

Hana Hegerová a Ondřej Suchý. 4

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

13. července 2021 12:55 | Aktualizováno: 13. července 2021 22:06

Více než čtvrt roku po její smrti je opět věnována velká pozornost Haně Hegerové. Nejbližší splnili zpěvačce poslední přání, do toho vyšla kniha plná vzpomínek na legendární zpěvačku.

V knize Královna šansonu vzpomínají na Hanu Hegerovou její kolegové a spolupracovníci včetně Ondřeje Suchého. "Víte, jak se říká česneku, Ondřeji? Nevíte? Židovská vanilka, no," vzpomněl mladší bratr Jiřího Suchého na to, co mu zpěvačka říkávala.

Suchý v publikaci popisuje, jak šansoniérku navštívil, aby jí nabídl dvě zahraniční písně. "Poslouchala pozorně a pak řekla, ano, to chci zpívat – napište mi na to texty. Byl jsem nadmíru šťastný," uvedl.

"Navíc nezapomenu na atmosféru, kterou ono dopoledne, tamkam jsem se svými nápady za paní Hanou přišel – okny svítilo nádherné slunce, pohodu podbarvovala tiše naladěná francouzská rozhlasová stanice," popsal textař a novinář. 

Hegerové tehdy Suchému nabídla hruškovici, ten neodmítl. "Třeba se to k tomu nehodí, ale od té doby byly pro mne francouzské šansony a francouzština spjata s vůní hruškovice. Takové jsou mé vzpomínky na skromnou a vlídnou paní Hanu," dodal. 

Témata: Hana Hegerová Jiří Suchý