Hana Hegerová (†89): Zvláštní líčení i výběr oblečení, vzpomínají kolegyně!

Obálka knihy Hana Hegerová - Královna šansonu. 4

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

10. července 2021 21:41

Na Hanu Hegerovou se nezapomíná, což jasně dokazuje kniha, ve které na legendární šansoniérku vzpomínají její kolegyně. V čem byla zpěvačka zvláštní?

Tři měsíce po smrti Hany Hegerové (†89) vyšla k jejím nedožitým 90. narozeninám kniha Královna šansonu. V ukázkách o setkáních se slavnou zpěvačkou hovoří mnohé její kolegyně.

"Vzpomínám, jak jsem ve společné dámské šatně pozorovala svoje kolegyně, jak se líčí, abych něco pochytila. Paní Hegerová měla ke svému líčení zvláštní přístup. Dle svého rozpoložení volila jednu ze dvou variant. Buď, přes duši, nebo přes krásu…Tomu odpovídalo množství jejího líčení. Se Šesti ženami v německé verzi jsme s nemalým úspěchem absolvovali dva zájezdy po Západním Německu. Dostalo se mi tehdy veliké pocty, když jsem byla vybrána spolu s paní Hegerovou pro televizní vystoupení v Hamburku," uvedla Lilka Ročáková.

"Jednou jsem chválila její kostýmy, v kterých vystupovala, nebo co nosila přes den. K tomu se pobaveně usmála a řekla: A víte, odkud to mám?ʻ Kdepak, nevěděla jsem. Najednou se suverénně rozpovídala: Všechny věci na sebe nakupuju v německých second handech, kde vždycky objevím nádherné kousky, a jsou za pár babek.ʻ Pro tyhle nákupy mám plné pochopení, z druhé ruky se kolikrát sežene dokonalá paráda," svěřila se zase Eva Hurychová.

Témata: Hana Hegerová