Wimbledon i další trofeje! Co připravují pro Petru Kvitovou?

Petra Kvitová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

10. července 2021 16:33

Město Fulnek na Novojičínsku začalo připravovat síň slávy tenistky Petry Kvitové. Nejcennějším exponátem v ní bude trofej, kterou vyhrála v roce 2014 ve Wimbledonu. Expozice vznikne v Knurrově paláci a návštěvníkům se otevře na konci léta. ČTK to dnes za fulneckou radnici sdělila Lenka Gulašiová.

Kvitová je jednou z největších osobností české tenisové historie. Na kontě má 28 turnajových titulů včetně dvou grandslamových z Wimbledonu nebo olympijský bronz. S českým týmem šestkrát vyhrála Fed Cup. Ve Fulneku vyrostla a žije tam její rodina.

Expozice bude začínat už na nádvoří paláce. "Wimbledonský talíř z roku 2014, kdy Petra vyhrála tento turnaj už podruhé, bude umístěn v bývalé kapli společně s dalšími prestižními oceněními. A cestou k tomuto vrcholu síně slávy se návštěvníci seznámí doslova s celým životem světoznámé tenistky, žákovskými knížkami ze základní školy a prvními tenisovými úspěchy počínaje," uvedl fulnecký starosta Petr Ertelt (KDU-ČSL).

Tenistčin bratr Libor Kvita, který je fulneckým zastupitelem a za město projekt koordinuje, uvedl, že expozice bude interaktivní. Návštěvníkům nabídne pohledy na Petřinu sportovní kariéru i její dětství a život v takové šíři, jak podle Kvity dosud nebyl prezentován.

Otevření své síně slávy by tenistka měla být osobně přítomna. "Termín bude zvolen podle programu Petry Kvitové," uvedl Ertelt.

Témata: Petra Kvitová