Naďa Urbánková: Nejhorší okamžiky v životě? Viděla umírat svou dceru!

Urbánková, Naďa 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2021 14:59 | Aktualizováno: 5. července 2021 22:02

Zpěvačka a herečka Naďa Urbánková zažila jednu z nejhorších chvil, které mohou v životě člověka nastat. Viděla totiž umírat svou dceru.

Naďa Urbánková je slavná v Česku i za hranicemi, ani sláva ji ale neušetřila těžkostí, trápení nebo rodinných tragédií. Tou zřejmě nejtěžší, kterou si musela projít, je klinická smrt její dcery.

O zkušenosti, kterou si nepřeje zažít žádný rodič, promluvila podle serveru Pluska pro slovenský časopis Téma. Popsala, jak viděla vlastní čtyřletou dceru umírat, což jí způsobilo trauma na celý život.

"Janě byly čtyři roky, ráno jsem jí sáhla na hlavu a zjistila jsem, že má teplotu. Zavolala jsem paní doktorku, která k nám za úplatek chodila až domů. A ona hned, aniž by jí změřila teplotu a zkontrolovala, jak dýchá, řekla, že je to nějaká chřipka, ať jí dám acylpyrin," popisuje Naďa.

Celý den s ní byla doma, držela ji za ruku a četla jí pohádky nebo vyprávěla. "Najednou jsem cítila, jak je její ruka úplně ledová. Podívala jsem na ni a už měla na sobě modré fleky, nedýchala, netlouklo jí srdíčko," vzpomíná.

V tu chvíli si uvědomila, že je její dcera ve stavu klinické smrti. Okamžitě proto zavolala záchranku, která dorazila do dvou minut: "Doktor ji hned rozdýchal a řekl, že jsou to febrilní křeče a že má zápal plic. Ta doktorka to ráno prošvihla a Jana strávila dva týdny v nemocnici. Vše odpouštím, ale tohle té babě nezapomenu nikdy," dodala herečka.

Témata: Naďa Urbánková