Zdeněk Svěrák jako tvář očkování: Projevte dobrou vůli, ať se zase neplní nemocnice!

Zdeněk Svěrák ve videu na podporu očkování.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. července 2021 11:33

O očkovacích kampaních se v uplynulých měsících hodně namluvilo, ale moc opravdu úspěšných jich nevzniklo. Nově vystoupil na podporu vakcinace legendární herec a scénárista Zdeněk Svěrák. Co na video s ním říkáte?

Video sdílel jako zástupce společnosti PPF, která státu propůjčuje za účelem provozu očkovacího centra halu O2 universum, bývalý politik a exministr Vladimír Mlynář. "Teď se nám (taky zdarma) podařilo získat Zdeňka Svěráka na podporu očkování," uvedl na twitteru.

"Jsem velmi dávno narozen a ne tak dávno dvakrát očkován. Jako herec se obracím především na Vás, kteří máte rádi divadlo, film a hudbu," říká Svěrák na úvod videa.

Už několik měsíců dáváme jako PPF k dispozici státu zdarma O2 universum. A teď se nám (taky zdarma) podařilo získat Zdeňka Svěráka na podporu očkování. Tak kdo tam ještě nebyl, nahlédněte... pic.twitter.com/4Wh3o9rF26

— Vladimír Mlynář (@mlyvla) July 1, 2021

Herec připomíná, že očkování je dobrovolné. "Já bych vás chtěl poprosit, abyste v sobě našli dobrou vůli a vybrali si některou z vakcín. Čím víc nás bude, tím větší je naděje, že se na podzim zase nezavřou dveře divadel, biografů a koncertních síní a neotevřou se dokořán dveře nemocnic," konstatuje a následuje prohlídka očkovacího centra.

Video má na sociálních sítích velmi dobrou odezvu, lidé oceňují, že pod taktovkou PPF něco takového vzniklo.

Podle aktuálních dat ministerstva bylo k dnešnímu dni podáno přes 8,3 milionu dávek vakcín. Ukončené očkování mají necelé 3,3 miliony lidí. 

Témata: Svěrák Zdeněk (herec režisér) očkování ppf group