Osudový muž sester Brejchových? Hana skončila v slzách, zhroutila se!

Miloš Forman, autor: Petr Novák

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. dubna 2018 19:56

Velmi tvrdě dopadla smrt Miloše Formana na hvězdu jeho filmu Lásky jedné plavovlásky. Herečka Hana Brejchová, která se údajně kvůli slavnému filmaři kdysi dokonce rozhádala se svou sestrou Janou, se po zprávě o úmrtí režiséra úplně zhroutila.

O Formanově smrti se Hana Brejchová dozvěděla v sobotu ráno. „Už to vím, už to vím," vzlykala herečka do telefonu, když poskytovala vyjádření pro Blesk. Usedavě plakala a nebyla prý téměř schopná mluvit. Když ji novináři porosili o nějakou vzpomínku, dostala ze sebe jen jedno slovo. „Nemůžu," vzlykala a raději se rozloučila. 

Forman byl čtyři roky ženatý se sestrou Hany Brejchové Janou. Právě on prý byl důvodem, proč se sestry na dlouhá léta odcizily. „Jana na mne zanevřela kvůli Milošovi. Naprosto, ale nespravedlivě. Nikdy jsem s Milošem nic neměla, to přísahám! Ani předtím, ani potom! Byli jsme a dosud jsme jen velmi dobří kamarádi,“ dušovala se před časem Hana Brejchová v rozhovoru pro Blesk.

Kámen úrazu spočíval v tom, že režisér svou tehdejší švagrovou obsadil do hlavní role Anduly ve filmu Lásky jedné plavovlásky. „Jana mně nemohla odpustit úspěch toho filmu! Jana byla zvyklá, že ona je ta největší hvězda. S Milošem jsem díky tomu filmu jezdila křížem krážem po světě, bydleli jsme v přepychových hotelích, měli se báječně a všichni nám tleskali. To mi asi Jana nikdy neodpustí," popisovala vztahy se svou sestrou Hana Brejchová.

V roce 2014 to už vypadalo, že se sestry po třiceti letech konečně usmíří. Hana se za svou sestrou vypravila do nemocnice, kde Jana ležela po kolapsu. Média psala o velkém usmíření. Jenže vzápětí údajně Jana zakázala personálu, aby k ní sestru pouštěli. „Já tomu vůbec nerozumím. Byla jsem tak moc ráda, když mě před týdnem sestra v nemocnici přijala. Byla příjemná a milá. Skutečně jsme se neviděly třicet let,“ řekla Blesku Hana a dodala: „A už končím a na Janu se vyprdnu, když je taková.“

Témata: Hana Brejchová Jana Brejchová Miloš Forman