Libuše Šafránková (†68): Rozloučení má finální podobu! Co by lidé měli vědět?

Libuše Šafránková v seriálu Gympl 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. června 2021 9:09

Česko se na závěr probíhajícího pracovního týdne rozloučí s legendární herečkou Libuší Šafránkovou, která zemřela ve středu 9. června. Ministerstvo kultury zveřejnilo veškeré podrobnosti k chystanému smutečnímu obřadu.

Veřejné poslední rozloučení v kostele sv. Anežky České v Praze na Spořilově začne v pátek v 10 hodin dopoledne. Lidé budou mít možnost uctít památku Libuše Šafránkové přímo v kostele až do 14 hodin.

"Od 14 hodin se kostel pro veřejnost uzavře, aby bylo možné ho připravit na smuteční mši v kruhu rodiny a přátel, která začne v 16 hodin," uvedlo ministerstvo s tím, že na prostranství před kostelem ho bude možné sledovat na velkoplošných obrazovkách. Přenos ze mše také odvysílá ČT.

"Vedle toho bude za kostelem vytvořeno pietní místo, kde bude možné vyjádřit soustrast rodině zápisem do kondolenční knihy," informoval resort kultury. 

Koronavirus je sice v současnosti na ústupu, podobu obřadu ale ovlivní. "Prosíme veřejnost, aby při sledování obřadu na velkoplošných obrazovkách dodržovala rozestupy. V místech, kde to nebude možné, by měli mít lidé zakryté dýchací cesty rouškou (venku) a respirátorem při vstupu do kostela," dodali zástupci ministerstva.

Libuše Šafránková zemřela po vleklých zdravotních potížích ve středu 9. června, pouhé dva dny po 68. narozeninách. 

Témata: Libuše Šafránková