Jaromír Jágr: Takhle se staví k očkování!

Jaromír Jágr 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. června 2021 17:33

Legendární hokejista Jaromír Jágr odmítl nabídku premiéra Andreje Babiše (ANO), aby se zapojil do vládní kampaně za očkování proti covidu-19. Server Seznam Zprávy dnes napsal, že premiérovu žádost Jágr odmítl s argumentem, že on sám se nyní očkovat nehodlá, protože má dostatek protilátek.

Množství protilátek na koronavirus by ale při rozhodování o podání vakcíny nemělo hrát roli, upozorňují odborníci. Zástupci ministerstva ani vakcinologové nedoporučují zkoumání protilátek v souvislosti s očkováním.

"My jsme se o tom s panem premiérem bavili, že mu pan Jágr odmítl dělat figuranta na propagaci vakcinace z toho důvodu, že má protilátky," řekla Seznam Zprávám náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Vašáková. Jágr ale podle ní vycházel z chybného předpokladu. Odborníci tvrdí, že chybí jasná hranice dostatečného množství protilátek, navíc nikdo neví, jak rychle mu budou protilátky ubývat.

Devětačtyřicetiletý Jágr na dotaz Seznam Zpráv, aby své důvody, proč odmítl stát se tváří očkování, vysvětlil, zatím nereagoval.

Server připomněl, že Babiš si spolupráci s Jágrem, který je majitelem a stále aktivním hráčem hokejového Kladna, vyzkoušel několikrát, naposledy v kampani ANO před krajskými volbami.

Témata: Jaromír Jágr očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)