Novotný v ohrožení? Čeká ho opět nemocnice!

Petr Novotný

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. dubna 2018 17:02

Je to zhruba dva měsíce, co bavič Petr Novotný opustil nemocnici kvůli kolapsu ledvin, a měsíc od jeho poslední hospitalizace, kdy měl podstoupit operaci prostaty. Teď slavného českého baviče a hvězdu televizních obrazovek čeká další nástup do nemocnice.

Novotnému začaly na začátku února kolabovat ledviny a další orgány. Okamžitě byl převezen do nemocnice, kde ho lékaři museli uvést do umělého spánku. V něm strávil tři dny a po 60 hodinách byl napojen na umělou ventilaci. 

Netrvalo dlouho a opět se ocitl v nemocnici, kde měl podstoupit operaci prostaty. Doktoři mu však oznámili smutnou zprávu, že v jeho stavu, operace není možná.

Dvakrát týdně proto musel dojíždět do nemocnice na kontroly. Podle lékařů se totiž prakticky nic jiného dělat nedalo. Až doteď. Lékaři se totiž nyní rozhodli, že sedmdesátiletého baviče odoperují.

"Ano,je to tak, pro nás je to vysoce pozitivní zpráva. Tatínek operaci potřebuje, ale kvůli jeho zdravotnímu stavu doposud nebyla možná. Po potížích se srdcem, mrtvici  prostě nemohl do další narkózy. Jenže po lednové náhlé hospitalizaci, kdy strávil tři dny v umělém spánku a jeho tělo to zvládlo na výbornou, se lékaři usnesli, že v nejbližší době tátovi operaci přece jen provedou,“ prozradil Blesku jeho syn Pavel Novotný.

Přesto může být pro Novotného další operace a pobyt v umělém spánku rizikový. Komika totiž sužují problémy už od roku 2013, kdy prodělal mrtvici, ta odstartovala stav Novotného.

K tomu se přidaly ještě ledviny, které mu selhaly a začalo zlobit se i srdce. Po infarktu musel být hospitalizován v IKEM, kde mu orgán operovali.

Na přelomu roku 2016 a 2017 už jeden kolaps ledvin zažil a v průběhu roku se objevily další komplikace. Novotného postihl například infarkt, objevily se problémy s močovým ústrojím a dýcháním a hlasem. 

Témata: Petr Novotný