Pepa Vojtek a Kabát oznámili žhavé novinky: Turné a nové album!

Frontman skupiny při vítání fanoušků na loňském Vánočním koncertě v O2 areně Praha 2

Autor: stars24.cz, ČTK

2. června 2021 21:40

Kapela Kabát místo přeloženého velkého halového turné pozve letos fanoušky do cirkusového šapitó. S originální scénou plánuje navštívit 27 měst. První koncert se uskuteční 24. července v Nymburku, turné by mělo skončit 23. září v Praze.

Jedna z nejpopulárnějších tuzemských skupiny zároveň připravuje nové album, které by mělo být hotové do konce roku. ČTK dnes o tom informoval manažer kapely Radek Havlíček.

"Úřady nám na úrovni ministerstev a hlavní hygieny slibují na podzim maximálně 80 procent zkolaudované kapacity na sezení. Nezbývá než turné posunout opět o rok," uvedl Havlíček. "Vrátili jsme se k dávné myšlence, jak se jednoho dne vydat na kapacitně omezené turné, a zamířit i mimo osvědčená místa do měst, kde jsme buďto nikdy, nebo desítky let nehráli," dodal.

Šapitó oproti běžnému cirkusu nebude mít boční plachty, a tak je v podstatě celé otevřené. Fanoušci mohou stát i mimo samotné šapitó, popíjet nápoje nebo kouřit. Organizátoři plánují rozdělit šapitó na dvě poloviny pro celkem 1000 lidí. "Není to na Kabát běžná kapacita, ale je pravdou, že již několik let mluvíme o něčem jako klubovém turné, ale tam by nešlo dodržet jednotný design. Tady to bude ve všech městech naprosto identické, a myslíme si, že to bude mít neopakovatelnou atmosféru," sdělil Havlíček.

Vstupenky za jednotnou cenu se začnou prodávat 1. června. V případě zrušení koncertů pořadatelé zaručují vrácení vstupného v plné hodnotě.

Témata: Josef Vojtek (zpěvák) Skupina Kabát