Vyjde to na počtvrté? Michal Malátný prozradil, co dělali Chinaski během lockdownu!

Chinaski na Votvíráku 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. června 2021 19:58

Kapela Chinaski vyrazí na třikrát odložené turné k svému zatím poslednímu albu 11. Sérii koncertů zahájí 3. června v Liberci. Místo původně plánovaných hokejových hal se turné uskuteční pod širým nebem. Skupina je ráda, že konečně splatí dluh fanouškům, kteří si zakoupili vstupenky na předchozí neuskutečněné koncerty.

"Po delší pauze začínáme znovu hrát na několikrát odloženém turné k desce 11. Po vystoupení v Liberci pokračujeme 5. června v Jičíně. Po turné nás čeká opravdu horké léto, kdy je naplánována spousta koncertů po letních kinech a venkovních parketech," uvedl Michal Malátný. Kapela se dále na turné postupně zastaví v Pardubicích, Ostravě, Olomouci, Praze, Třebíči, Brně a Českých Budějovicích.

Od 24. května se může kulturních akcí venku zúčastnit až 1000 lidí, musí ale tak být naplněna nejvýš poloviční kapacita prostoru. Aktuálně budou muset diváci u vstupu na koncert Chinaski předložit sedm dnů starý PCR test nebo tři dny starý antigenní test nebo potvrzení o prodělání covidu-19 v posledních 180 dnech. Další možností je mít 21 dnů od první dávky očkování.

Chinaski si už koncert za přísně dodržovaných protiepidemických opatření se sektory na sezení úspěšné vyzkoušeli v pilotním projektu Šance pro kulturu v půlce května. "Bylo to skvělé, zase jsme si mohli po tři čtvrtě roce zahrát pro lidi. Klukům z kapely jsem před koncertem řekl, že musíme hrát, jako by to bylo poprvé nebo naposled. Cítil jsem z nich, jak jsou napjatí a zároveň rozněžnělí, že spolu zase můžeme dělat hluk," uvedl Malátný. "Šlo o to ukázat, že to všichni zvládneme a že návštěvníci koncertu nejsou horší než lidé, kteří chodí na fotbal," dodal.

Měsíce, kdy Chinaski kvůli opatřením proti pandemii koronaviru nemohli hrát, využili mimo jiné k tvorbě dalších písní. K dispozici mají dvě desítky novinek a na podzim plánují začít natáčet nové album. Svou zatím poslední desku 11 vydali Chinaski předloni. Jde o první nahrávku v nové sestavě, kdy zpěváka Malátného a kytaristu Františka Táborského doplnili bubeník Lukáš Pavlík, slovenský baskytarista Tomi Okres a klávesista Jan Steinsdörfer. Podle Malátného album s hitem Kapradí "trochu odneslo" změny v kapele.

Témata: chinaski Skupina Chinaski