Olga Menzelová podruhé ke kauze Feri: Co radí ženám v palčivé otázce?

Olga Menzelová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. května 2021 19:19

Celým Českem v tomto týdnu hýbe kauza kolem poslance Dominika Feriho. Svůj názor na sexuální obtěžování vyjádřila také Olga Menzelová, a to nejenom jednou. Po diskuzi s fanynkami se k tématu vrátila.

Olga Menzelová nejprve prohlásila, že si neumí představit, že by si podobně "šílenou, stresující a ponižující" zkušenost nechávala roky pro sebe a nebránila se. Zároveň ale nechala prostor pro diskuzi. Po přečtení reakcí dala dohromady několik tezí.

Důležité podle ní je nebát se. "Strach je mocný pán, se strachem se dobře obchoduje. Každá v sobě máme velikou sílu k odvaze, jen je potřeba ji v sobě najít," podotkla.

Připomněla také, že se každý bude chovat podle toho, co mu ten druhý dovolí. V diskuzi by se také lidé neměli vzájemně obviňovat. "Je legitimní mít různé názory, protože pomáhají hledat správnou cestu," napsala.

Klíčová je pak podle vdovy po slavném režisérovi výchova potomků. "Vychovávat své dcery a syny tak, aby věděli, jaké jsou dobré a špatné vzorce chování. Naučit je, že 'ne' znamená 'ne'," radí Menzelová. 

Témata: Olga Menzelová