Češi rozcupovali Halinu Pawlowskou na kousky! Chvíli bylo ticho, a pak? Přišla útočná reakce!

Halina Pawlowská 10

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. dubna 2018 19:23

Češi jsou vůči tuzemské filmové scéně nekompromisní. Velká spousta filmů dostává nejmenší možné hodnocení a v žebříčcích se tak řadí až na úplné dno. Výjimkou proto není ani snímek Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, který vychází z knihy Haliny Pawlowské. Pro některé diváky je to dokonce naprostý "odpad". Co na to říká sama Halina?

Film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci si na českém filmovém portálu CSFD vysloužil mizerné hodnocení. Mnoho lidí mu dalo pouze jednu hvězdičku, nebo zvolili nejnižší možné hodnocení, tedy "odpad". Ostatně ani komentáře k filmu nejsou příliš lichotivé.

"Každý rok česká kinematografie vyprodukuje pár zbytečných a trapných komedií, které cílí na určitou skupinu národa. Nechci se nikoho dotknout. Určitým způsobem se dají překousnout, zakroutit hlavou a přemýšlet nad jednou hvězdičkou za pár vtipných scének. U zoufalých žen tomu není jinak," uvedl jeden z diváků.

"Tak Renč s Issovou se dostali už na úplné, na absolutní dno! Tohle byl ten nejhorší film co jsem snad kdy viděl. Tolik procent pro mě úplně nepochopitelných, jen to dokazuje že máme pořád diváky na které jsou tyhle hovadiny přesně cílené. Pro mě to byl ale v kině nekonečný zážitek," napsal další.

Co na to říká sama Halina? Žádný propadák si nepřiznává, naopak tvrdí, že film letí. "Já se kritiky a kritikami otrávit nenechám. Víte proč? Jezdím se svou talk show po republice a ohlasy na film jsou vesměs všechny hodně pozitivní. To mě samozřejmě velmi těší. Takže to, co píší takzvaní odborníci, moc nechápu. Pokud bych si měla brát k srdci, že to někde na internetu dostalo špatné hodnocení a jsou tam i lidi, kteří to ani neviděli, nemohla bych dělat nic,“ řekla Sedmičce.

Pokud se některým lidem film nelíbí, může za to podle ní režisér Filip Renč. Tvrdí totiž, že ten některým kritikům leží v žaludku. Svým způsobem tak vinu za negativní hodnocení hodila na jeho hlavu.

"Nicméně já jsem si ho vybrala proto, že ho považuji za velmi talentovaného a schopného člověka, a my jsme se do té doby pracovně nikdy nesešli. Známe se samozřejmě jako kolegové z branže, ale vyloženě přáteli jsme nikdy nebyli,“ dodala spisovatelka s tím, že s Renčem měla časté názorové střety," dodala moderátorka.

Témata: Halina Pawlowská Filip Renč kniha Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci