Hvězda Ordinace a Četnických humoresek: Vlasta Žehrová vypadá v 65 stále skvěle!

Vlasta Žehrová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. května 2021 15:54

Herečka Vlasta Žehrová, která 10. května oslaví pětašedesátiny, je známá zejména z divadelních prken či z dabingu. Hrála i v řadě televizních inscenací a televizních seriálů - Ordinace v růžové zahradě, Četnické humoresky, Náměstíčko, Šípková Růženka, Náhrdelník či Doktor z vejminku.

Rodačka z Havlíčkova Brodu pochází z muzikantské rodiny a původně se chtěla také živit hudbou. Věnovala se hře na klavír. Když se však rodina přestěhovala do Prahy, začala chodit do dramatického kroužku herečky Jiřiny Steimarové.

Tam ji herectví chytlo tak, že bylo rozhodnuto. Vystudovala konzervatoř a pak ještě divadelní a filmovou vědu na filozofické fakultě. Už během studia si ji vybral uznávaný režisér Miroslav Macháček k hostování v Národním divadle, kde hrála několik významných rolí.

Později hostovala v Divadle v Řeznické, hrála v Hudebním divadle v Karlíně a v Městských divadlech pražských. Často pracuje v dabingu. Když se vdala a narodil se jí syn, rozhodla se přestěhovat z Prahy do Černošic, kam jezdila od dětství.

Témata: Vlasta Žehrová