Tomu neuvěříte! Co dělá bývalá televizní hvězda? Vydělává statisíce tam, kde byste ji nečekali!

Mirka Čejková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. dubna 2018 10:28

Někdejší populární moderátorku Mirku Čejkovou dnes platí každý z nás. Pracuje totiž na ministerstvu zemědělství jako specialistka na PR, a to i přesto, že resort k dispozici tiskové oddělení se šesti zaměstnanci má.

Čejková má podle MF dnes ministra Jiřího Milka mimo jiné „mediálně podporovat na služebních cestách“. "Mirka Čejková mi byla doporučena jako odbornice na strategickou komunikaci, která má zkušenosti z byznysu i z politiky,“ tvrdí Milek.

Ministerstvo s ní uzavřelo smlouvu na čtvrt roku, za tu dobu si ale údajně odnese více než 540 tisíc korun. Její měsíční mzda totiž prý činí 180 tisíc.

Podle Čejkové ale musí odpracovat 160 hodin měsíčně a není vůbec jisté, jestli na své pozici zůstane. Práce se pro ni však zřejmě najde.

"Zajišťuje podkladové materiály, přípravu mých veřejných vystoupení, nastavuje interní komunikaci úřadu, je pověřena koordinovat tiskové oddělení i komunikaci s parlamentem a vládou. Vybraným zaměstnancům poskytuje mediální trénink,“ popisuje pro idnes.cz Milek, co vše má na starosti.

Témata: Mirka Čejková