Ewa Farna se promění v moderátorku, vystoupí o Nohavica! Vše, co potřebujete vědět o Andělech!

Ewa Farna 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. května 2021 21:27

Nominovaní umělci 30. ročníku cen České hudební akademie (ČHA) Anděl, které budou předány 29. května, nahráli speciální vystoupení a zúčastní se i předávání. Slavnostní ceremoniál cen, které vyhlašuje Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI), odvysílá v hlavním vysílacím čase Česká televize.

Předáváním bude provázet Ewa Farna. Vystoupí například Lenka Dusilová, Jaromír Nohavica, Monkey Business, Aneta Langerová či 7krát3 s Rytmusem.

Loni se předávání muselo přizpůsobit epidemiologické situaci, která narušila tradici živě přenášených galavečerů. Netradiční podoba se cenám Anděl pravděpodobně nevyhne ani letos. Zatím není jasné, odkud se a za jakých podmínek se bude přímý přenos vysílat.

"Rádi bychom letošním ročníkem navázali na vlídné přijetí předávání Andělů v minulém roce. I když nám loňské zkušenosti a pozitivní odezvy napověděly, jakým směrem bychom se mohli ubírat, chceme i pro letošek připravit originální a atraktivní formát pořadu," sdělila producentka cen Anděl Lucie Hájková.

Předávání nejstarších tuzemských odborných hudebních cen se loni mělo konat v pražském O2 universu, ale kvůli opatřením ohledně pandemie koronaviru se uskutečnilo bez diváků.

V souvislosti s třicetiletým výročím nabídnou Andělé také ohlédnutí za uplynulými ročníky. Samotný večer 29. května však bude patřit především letošním nominovaným.

Vzhledem k množství nominovaných interpretů a hudby, která se na tuzemské scéně v loňském roce zrodila, se pořadatelé rozhodli věnovat prostor umělcům i mimo televizní pořad. Vznikla tak série živých vystoupení nominovaných napříč andělskými kategoriemi. Záznamy se postupně objevují na facebooku a instagramu cen Anděl. Doplňují je i rozhovory, které jednotlivé umělce blíže představují.

Akademici v Andělech letos rozhodovali o vítězích ve 14 kategoriích a novém laureátovi Síně slávy. Čtyři nominace získala Lenka Dusilová za svou pátou sólovou desku Řeka. Po třech nominacích mají Tata Bojs s albem Jedna nula a Jaromír Nohavica s deskou Máma mi na krk dala klíč. Dvě nominace získala mladá písničkářka Amelie Siba či rappeři Viktor Sheen a Yzomandias. Celkově ve druhém kole hlasovalo 394 akademiků. Ceny, o nichž rozhodují odborníci z ČHA, doplní multižánrová cena popularity nazvaná Coca-Cola cena fanoušků.

Témata: Ewa Farna Jaromír Nohavica Ceny Anděl