Češi dostali ostrou sprchu! Vy individua, stydím se za vás! zuří kvůli některým fanouškům sportovkyně

Barbora Krejčíková 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. dubna 2018 17:15

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Sinikaová na turnaji WTA v Miami bojovaly i deblový titul. A přestože nevyhrály, postaraly se o velké překvapení. O další se pak postarala sama Krejčíková, která se po zápase tvrdě pustila do fanoušků.

Dvaadvacetiletá Krejčíkova prostřednictvím svého facebooku poděkovala za podporu a gratulace. Poznamenala, že ji mrzí prohra, ale že už od pátku bojovala s nějakým virem. „Celou sobotu jsem proležela v posteli s práškama, teplotama, čajem a pocením a hlavně s přáním, abych se cítila v neděli líp a mohla vůbec k finále nastoupit,“ vysvětlovala mladá sportovkyně.

„Místo toho, abych si zápas užila, skončila jsem v bolestech, slzách a křečích. Hlava chtěla bojovat, ale tělo mě už do větší zátěže nepustilo. Moc se fanouškům i Katce omlouvám,“ napsala a zároveň pogratulovala svým soupeřkám.

Přesto si ale neodpustila kritiku směrem k fanouškům. „Mrzí mě, že se v ČR najdou osoby (většina než menšina), kteří si výsledků českých tenistů a celkově sportovců neváží. Je to až k nevíře, jak se některé internetové stránky i sociální média a komentáře vyjadřují k úspěchům. Tolik negativních nadpisů od tisku,“ podivovala se Krejčíková.

Poukazuje na to, že Česko je tak malá země a přesto má tolik vynikajících sportovců, kteří zemi reprezentují po celém světě. „A odezva od Čechů? Umíte se jim jen vysmívat, zesměšnit je, potupit a zkritizovat. Kde je nějaká podpora, ocenění, hrdost a respekt? Mate se čím pyšnit, ale vy to vyhazujete oknem ven. Každý úspěch ohodnotíte jako neúspěch, jako katastrofu,“ tvrdí sportovkyně.

„Ani nevíte, co se za slovem "sportovec" skrývá. A vy je pomlouváte a urážíte komentáři a nadpisy článků, skrytí za přezdívkami, za monitory počítačů, apod. Miluji Česko, s láskou ho reprezentuji a jsem hrdá Češka, ale za některá individua z naší republiky se stydím,“ dodala na facebooku tenistka.

Témata: Barbora Krejčíková Daniel Hůlka