Anička Slováčková: Velký stesk o Velikonocích! Co se stalo?

Anna Slováčková 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. dubna 2021 16:20

S podobou letošních Velikonoc se musela smířit také Anička Slováčková, pro kterou jde přitom o mimořádně důležité svátky. Proto také hodně prožívala, že už podruhé za sebou je o nich všechno jinak.

Anička Slováčková se většinou snaží na své fanoušky působit pozitivně, ale o Velikonocích měla podle svých slov velký stesk. Tyto svátky totiž podle svých slov prožívala více než Vánoce.

„Každý rok jsem je slavila u nás na chalupě. Scházeli jsme se i přes nepřízeň počasí. Ženy upravené v kytkovaných sukních, připravená vajíčka, čerstvě upletené pomlázky, stoly se prohýbaly pod náloží nádivek, beránků, buchet, pomazánek. Domácí slivovice tekly proudem. A byli jsme všichni šťastní,“ prozradila.

Vzpomínka na předloňské Velikonoce ji prý držela nad vodou v nejtěžších momentech. „Opakuji si ji pořád a často, ale začíná už trochu ubírat na sytosti barev,“ připustila herečka a zpěvačka.

„Po celém tom náročném dopoledni, kdy jsme se radovali se sousedy z blízkých i vzdálenějších míst, jsme celá parta mých nejbližších lidí leželi jeden na druhém na trávě. Bylo krásné počasí, svítilo slunce, sem tam zapršelo pár opadaných kvítků a chmýří ze stromů. Hrála nám k tomu rozjímání tiše hudba. A jen jsme byli společně. Vnímali jsme jeden druhého a tu krásu kolem,“ popsala.

Bohužel, opatření jí a jejím přátelům udělala zase čáru přes rozpočet. „Doufala jsem, že tento rok si ty vzpomínky oživím a třeba k nim přibudou nové, podobné. Ale je to tak, jak to je no. Tak sedím doma v Praze u okna,“ dodala.

Témata: Anna Slováčková