Aňa Geislerová se rozohnila: Drsný vzkaz kvůli ruské vakcíně v Česku!

Aňa Geislerová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. dubna 2021 15:15

Herečku Aňu Geislerovou vytočila informace o vývoji kolem možného dovozu ruské vakcíny Sputnik V. Očkovací látka proti Covidu-19 zatím nebyla v Evropské unii schválena a dokud se tak nestane, nemá podle herečky v České republice co dělat!

Aňa Geislerová ostře zareagovala na informaci o tom, že se v Rusku už píše o tom, která firma by mohla doručit do České republiky dodávku vakcíny Sputnik V pro asi 300 tisíc lidí. O možných dodávkách této vakcíny mluvil už v minulosti premiér Andrej Babiš.

O technické specifikaci vakcíny podle serveru irozhlas.cz jednala i česká ambasáda. Háček je v tom, že užití na unijním trhu ještě oficiálně neschválila Evropská léková agentura (EMA). Ministr zdravotnictví za ANO Jan Blatný také už dříve uvedl, že výjimku Sputniku V neudělí.

Herečce se ovšem nelíbí, že se o doručení vakcín před schválením vůbec mluví. „Odmítám to. Chci za svoje zdravotní, sociální pojištění a daně vakcínu, kterou schválila Evropská unie, jejímž jsme členem. Chci, aby náš stát dodržoval pravidla, ke kterým se zavázal. A chci, aby stát jednal v našem zájmu,“ žádá Geislerová na sociálních sítích.

Navíc se jí nelíbí, že si na očkování proti covidu-19 bude muset ještě dlouho počkat. „A jen drobnost..? Můžu vědět, kdy bude ročník 1976 na řadě s vakcinací? A do tý doby mám dodržovat pravidla nebo taky nemusím..?“ rýpnula si.

Na závěr ještě přidala poznámku pro všechny „mudrlanty”, kteří by pod jejím příspěvkem chtěli diskutovat. „Až bude Sputnik schválen EU, dejte si ho. Do té doby tu nemá co dělat,“ je přesvědčena Aňa Geislerová.

Témata: Aňa Geislerová očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)