Zpěvačka Csáková: Ohlíží se a hledí do budoucnosti

Ilona Csáková 4

Autor: stars24.cz

31. března 2018 18:18

Zpěvačka Ilona Csáková vydává po deseti letech nové album s názvem Pořád jsem to já, na němž spolupracovala se swingovým orchestrem Golden Big Band Prague.

Na desce nabízí vzpomínku na své začátky ve skupině Laura a její tygři, známé i méně známé písně ze své sólové kariéry ve swingových úpravách i moderní zvuk skladby Abych byla IN, kterou pro ni složila a otextovala Patricie Fuxová. Písně se swingovým orchestrem představí na podzimním turné.

"Tato deska je v zásadě několik knih, které jsme už uzavřela, dohromady. Je tam také jedna, závěrečná Abych byla IN, kterou jsem otevřela. Já nerada používám slovo rekapitulace, ale v podstatě jsem zrekapitulovala 32 let své pěvecké kariéry. Na desce se ohlížím, ale zároveň hledím i dál," řekla Csáková.

Nový swingový kabát na albu dostaly Csákové hity jako Pink, Tornero, Malý vůz neb Proč mě nikdo nemá rád. Na podzim vedle svého běžného vystupování zpěvačka chystá šest samostatných koncertů s Golden Big Band Prague. "Myslím, že se tenhle zvuk velkého tělesa dostává do módy, a to třeba i díky úspěchu Michaela Bublého. Ke swingu jsem inklinovala vždycky, ale dostala jsem se k němu až ve zralém věku," uvedla sedmačtyřicetiletá Csáková.

Podzimní turné uskuteční Csáková po menších sálech. Konkrétní místa jsou zatím v jednání. "Budou to spíše menší sály, držím se při zemi. I svým dětem říkám, že kdo chce všechno, nemá nic," prohlásila.

Na desce, kterou představí na neveřejném křtu 16. dubna v Divadle Radka Brzobohatého v Praze, má Csáková také nový duet s Karlem Gottem, skladbu Crying z repertoáru Roye Orbisona. "Splnil se mi tím sen, já skladbu Crying miluju," podotkla.

Na příští rok chystá Csáková nové album s modernějším zvukem ve stylu aktuálního singlu Abych byla IN.

Chebská rodačka Csáková začínala vystupovat na sklonku 80. let s kapelou Laura a její tygři. Poté vydala řadu úspěšných sólových alb, například Kosmopolis, Amsterdam, Pink, Modrý sen nebo Blízká i vzdálená. V roce 1996 byla předskokankou na pražském koncertě Tiny Turnerové. V roce 2002 se objevila v roli Kleopatry ve stejnojmenném muzikálu Michala Davida.

Témata: Ilona Csáková