Veronika Kašáková: Kvůli vážně nemocnému synovi se modlí k Bohu!

Veronika Kašáková se synem Matyášem 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. dubna 2021 12:35

Někdejší Misska Veronika Kašáková (31) se učí žít s myšlenkou, že její syn bude do konce života výrazně omezený kvůli vzácnému metabolickému onemocnění. Dobře si ale uvědomuje, že strach o něj nikdy nezmizí!

Krátce po porodu se musela Veronika Kašáková vypořádat s nelehkou situací. Lékaři diagnostikovali malému Matyášovi vzácné metabolické onemocnění zvané fenylketonurie. Znamená to, že nemůže jíst bílkoviny. Pokud by nedržel přísnou dietu, hrozilo by poškození mozku.

I přes poměrně děsivou diagnózu si ale Veronika Kašáková mateřství užívá. „Šestinedělí. Pro nás nejkrásnější dny té největší lásky, štěstí a něhy, ale také toho největšího strachu,“ popsala první týdny se synem.

Přesto si uvědomuje, že je teprve na začátku a že celou rodinu čeká dlouhá a nelehká cesta. „Matyáši, modlím se každý den k Bohu za co nejmenší omezení v tvém životě a modlím se i za sebe, abych Tě neomezovala skrze svůj vlastní strach o Tebe!“ píše na instagramu. Navzdory všem problémům a omezením vypadá maminka spokojeně a péči o syna si užívá. „Miluju Tě tou největší nově poznanou láskou,“ vzkazuje svému malému chlapečkovi Veronika Kašáková.

Témata: Veronika Kašáková