Týden po Výměně manželek: Stropnický je zavalený zprávami. Tohle opravdu nečekal!

Matěj Stropnický s partnerem a druhým párem, který se účastnil Výměny manželek. 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. dubna 2021 12:55

Politik a herec Matěj Stropnický a jeho přítel na sebe upoutali pozornost díky pořadu Výměny manželek. Ani týden po odvysílání jejich epizody jim nepřestávají chodit všemožné zprávy. Lidé jim dokonce nabízí pomoc a posílají na účet peníze!

Ani téměř týden po odvysílání Výměny manželek nemají Matěj Stropnický a jeho partner Daniel Krejčík klid. „Jsme totálně zavalení maily, zprávami, ba i telefonáty. Snažím se odepisovat, ale úplně by se mi tu zastavila práce,“ přiznal Stropnický.

Na většinu zpráv proto musel odpovědět hromadně a veřejně. „Strašně moc děkuju za ten proud příjemných slov, vlídnosti, ocenění a podpory, který se na mě už několikátý den valí - v životě jsem ho v takové míře nepoznal, ba naopak, a trochu na sebe žárlím, protože mi přijde, že jsem udělal i lepší věci, než je Výměna, ale tak to prostě je,“ směje se na facebooku politik.

Mnozí také nabídli pomoc anebo rovnou finančně přispěli na střechu. Právě finance byly podle Stropnického také jeden z důvodů, proč do pořadu s partnerem vlastně šli. „Za pět dnů se vybralo osmdesát tisíc, je to velká vzpruha, jste skvělí! Brigády budou hned, jak to půjde,“ oceňuje pomoc majitel osečanského zámku.

Navíc mu lidé prý teď píší, že jej teď vidí úplně jinak než dřív, že se hrozně změnil k lepšímu, že ho jako politika moc nemuseli, ale teď že by ho dokonce klidně volili. „Víte, já jsem se změnil trochu, některé názory se vyvinuly, přestěhoval jsem se na ves, žiju s Danem, odešel jsem ze Zelených, jasný. Ale není to obrat o 180 stupňů, na který to vypadá z těch dopisů,“ tvrdí Stropnický.

Lidé prý nesmí věřit úplně všemu, co v televizi vidí. „Chci vás upozornit, že jste ve Výměně manželek viděli reality šou, ne realitu se vším všudy. Jsem třeba taky někdy protivnej, umíněnej ba i línej. A chci upozornit na to, že i můj předchozí 'veřejný obraz' utvářela přece média: 'profesionální syn', 'protekční spratek', 'nemakačenko', 'salonní levičák', 'narozenej se stříbrnou lžičkou v puse', 'ekofašista' a blablabla donekonečna,“ připomíná, co vše se o něm v minulosti také psalo. Velká část lidí tomu prý uvěřila, protože ho prostě neznala osobně.

„Média realitu vytvářejí vždycky, i zprávy jsou reality šou. Tentokrát je mi ten obraz příznivej, ale já si těch dvacet předchozích let ještě pamatuju, takže teď je to supr, ale zejtra, znáte to. Budu rád, když s podporou vydržíte,“ bere vše s nadhledem Matěj Stropnický.

Témata: Matěj Stropnický Daniel Krejčík Výměna manželek