Slováčkovou trápí současný stav kultury: Je jako ona, když byla nemocná?!

Anna Slováčková 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. března 2021 11:04

Současný stav české kultury trápí stále více umělců, třeba houslista Pavel Šporcl se v uplynulých dnech dokonce obrátil na premiéra. Anička Slováčková se snaží myslet pozitivně a věří, že se všechno vrátí do starých kolejí.

O víkendu byl Světový den divadel, které jsou už rok uzavřená, což mrzí všechny, kteří se v tomto obru pohybují. Výjimkou není ani Anna Slováčková, které se vybavila poslední velká vzpomínka na Semafor.

Datuje se do závěru roku 2019, kdy sváděla boj s rakovinou. „Snažila jsem se do své práce, kam nepochybně patří i divadlo, dávat 100%, i když jsem byla nemocná. Byl to pro mě vždycky lék. A věřím, že pro spoustu z vás bylo jít večer do divadla taky taková forma terapie, odpočinku, relaxu,“ svěřila se.

Kultura podle ní teď vypadá jako ona na více než rok staré fotce. „Divná holka s rouškou, holou hlavou, v teplákách a vytahaným svetru. Pak ale přijdou diváci, ožije, ‚zvedne se z popela‘ a vydá ze sebe všechno. Takhle si tu naší kulturu teď trochu představuju. Až se nám vrátí, tak věřím, že bude silnější, než kdy dřív,“ uvedla herečka a zpěvačka.

„Moc bych si přála, abychom se příští rok na tento den v divadlech všichni zase potkali… Ať už na činohře, muzikálu, koncertě, baletu, opeře… Zkrátka tam, kam si za námi přijdete užít hezký večer a s krásnou vzpomínkou odejdete,“ dodala Slováčková.

Témata: Anna Slováčková