Fanoušci Ivety Bartošové se dočkali překvapení! Vyjde k nedožitým 55. narozeninám!

Iveta Bartošová 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

28. března 2021 14:05

K nedožitým 55. narozeninám zpěvačky Ivety Bartošové, které připadnou na 8. dubna, vyjde výběr jejích hitů sestavený producentem Pavlem Vaculíkem. Nahrávka s názvem Knoflíky lásky/Největší hity 1984–2012 nabídne dvě desítky písní.

Bartošová život dobrovolně ukončila ve svých osmačtyřiceti letech 29. dubna 2014 skokem pod vlak v Praze - Uhříněvsi. Někdejší trojnásobná zlatá slavice se potýkala se závislostí na alkoholu a lécích, přesto se pokoušela navázat na svou úspěšnou kariéru.

"Vypracovala se na jednu z předních zpěvaček populární hudby showbyznysu. Získala všechna prestižní ocenění té doby a stala se skutečnou hvězdou. Určitě to byl její velký talent a píle, ale také spolupráce s Ladislavem Štaidlem," uvedl producent Vaculík, který s Bartošovou spolupracoval v počátcích její kariéry i při jejím návratu na scénu v roce 1998. "Byl jsem u jejího začátku i konce," dodal u příležitosti vydání vzpomínkového alba.

Ještě dlouho po smrti Bartošová plnila stránky bulváru. Zájem neutuchal ani o její nahrávky. Někteří spolupracovníci zpěvačky upozorňovali na podíl bulvárních médií na její životní tragédii. Producent a hudebník František Janeček, který pro Bartošovou napsal například hit Léto, uvedl, že zástupci bulvárního tisku "Ivetu uštvali". "Byla fenoménem a úžasnou zpěvačkou. Lidsky to bylo milé děvče a pro publikum "princezna z Moravy". Na tragédii se podepsala souhra nešťastných náhod, ale je to čítankový příklad, jak se na někom může podepsat bulvár," řekl před lety ČTK Janeček.

Témata: Iveta Bartošová