Martin Chodúr smutní kvůli covidovým opatřením: Bez umění se nedá žít!

Chodúr, Martin

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. března 2021 21:35

Už více než rok se Česká republika a další země snaží vypořádat s pandemií covidu-19. Umělci nemohou vystupovat, řada podniků je zavřená. Zpěvák Martin Chodúr ale teď varuje, že současný život bez kultury není plnohodnotný.

Omezení přijatá v souvislosti s koronavirem jsou pro mnohé až příliš dlouhá. Zdá se, že zákaz koncertování před živým publikem dopadl i na zpěváka Martina Chodúra, který se nad životem bez kultury zamyslel na svém facebooku.

„Umíte si představit život bez hudby? Bez jediného tónu, zvuku, písně z rádia, z televize nebo pípnutí telefonu... Život bez kultury v širším pojetí, bez divadel, výstav a umění. Právě teď, kdy je vše tak utlumené a člověk se prochází městem, kde z poutačů na akce zbyly jen zbytky zežloutlého papíru a na dveřích klubů a kult domů je 'dočasně uzavřeno', tak si uvědomíme, že bez umění se nedá žít, Je součástí každého z nás,“ posteskl si skleslý hudebník.

I když Chodúr teď nemůže hrát pro publikum, nezahálí. Pracuje hned na několika projektech najednou. „Připravujeme pár nových hudebních věcí, jedna z prvních je nové CD Tisíc a jedna noc, jiná zase jazzově laděná s tématem, které vás všechny mile překvapí, a jiná zase klasičtějšího rázu, která vás taky potěší,“ slibuje svým příznivcům zpěvák.

Témata: Martin Chodúr